Zelija Velija Ašimi

Prof.dr.sci. Zelija Velija Ašimi

Endokrinologija i dijabetologija

Profesorica Zelija Velija Ašimi je specijalista interne medicine i subspecijalista endokrinologije i dijabetologije sa više od 30 godina kliničkog iskustva u oblasti endokrinologije.

Predsjednica je Udruženja endokrinologa i dijabetologa u Bosni i Hercegovini i isto uspješno vodi od 2016. godine.

Članica je Američkog koledža za endokrinologiju (FACE) i članica Odbora za članstvo Evropskog endokrinološkog društva (2020-2024).

Obnaša funkciju direktorice UniMed – Poliklinike Univerziteta SSST u Sarajevu.

Redovni je profesor interne medicine i endokrinologije na Medicinskom fakultetu u Sarajevu Univerziteta SSST.

 Od 2013. do 2019. godine radila je kao vanredni profesor na Katedri za internu medicinu - predmet Endokrinologija i dijabetologija, Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Profesorica Velija Ašimi je od 2005. do 2017. godine radila kao šef Dijagnostičko-polikliničkog odjela Klinike za endokrinologiju i dijabetes na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu

Autor je mnogih recenziranih knjiga (2), univerzitetskih udžbenika (2) recenziranih vodiča (8), mnogih naučnih i stručnih radova (45 radova) te preko 100 kongresnih saopštenja.

Rcenzirala je više od 40 naučnih radova u oblasti endokrinologije, za časopise, kao što su Endocrine, Frontiers of Endocrinology, Journal of International Medical Research, Pathophysiology itd.

Profesorica Zelija Velija Asimi učestvovala je u brojnim naučnim projektima i edukacijama. Završila je stručnu obuku iz zdravstvenog menadžmenta. Članica je nekoliko stručnih i naučnih društava, kao što su Evropsko udruženje za endokrinologiju (ESE), Američko udruženje za kliničku endokrinologiju (AACE), Evropsko udruženje za proučavanje dijabetesa (EASD) i Međunarodna federacija za dijabetes (IDF).

Citirana je 725 puta.

Odjel

Endokrinologija i dijabetologija

Uz vrhunsku ekspertizu regionalno poznate stručnjakinje za endokrinologiju i dijabetologiju, dr. Zelije Velije-Ašimi

Pročitajte više

Zakažite termin

Pozovite nas
Interna medicina i kardiologija, pedijatrija i opća stomatologija i oralna hirurgija +387 33 833 831
Posjetite nas
Hrasnička Cesta 3a, 71210, Ilidža, Sarajevo
Besplatan parking
Otvorite mapu
Radno vrijeme
Ponedjeljak - petak 08:00 – 18:00